Csodaszarvas a kriptán

A kínai régészek egy 1700 éves temetőt találtak a Selyemút egyik központja, Kucsa mellett. A sírt valamely szkíta vagy hun uralkodóház hagyhatta hátra.

A Selyemút déli szakaszát a 20. századig a sztyeppei lovas népek uralták, nem csoda hogy az ő jelenlétükre vonatkozó leletek nagy számban kerülnek elő a modern Hszincsiang-tartomány területéről. A kínaiak megtelepedése csak a 19. század végétől indult meg, majd a 20. század folyamán lepték el ezt az ősi sztyeppei vidéket nagy számban. A mai Akszu-járásban lévő Kucsa, vagy Kocsó volt az ókori és kora-középkori sztyeppei államok egyik központja valamint a Selyemút egyik fontos oázisa volt. 1700 évvel ezelőtt talán éppen a fehér hunok és szövetségeseik uralták a területet.

Az egyik sír bejáratát, amelyiket M3-nak nevezték el a szakemberek, számos különös mitikus lénnyel díszítették, megtaláljuk a négy világtáj őrző állatokat: fehér tigris a nyugatot, a tűzmadár a déli irányt, a fekete teknős északot és a kék sárkány keletet vigyázta. A fenti színek megfelelnek a hagyományos keleti égtáj-felfogásnak. A bejáratot két csodaszarvas őrzi, amely a sztyeppei népek jellegzetes állata volt.

Kik vannak a sírokban?

A temetőt már 2007-ben megtalálták és akkor meg is kezdődtek a feltárások, a Hszincsiangi Kulturális Emlékek és régészeti Intézet munkatársainak részvételével. Az ásatásról készült jelentés nemrégen jelent meg a Wenwu kínai folyóiratban angol nyelven. Összsen hét, téglából épült sírt tártak fel, amelyben jómódú embereket helyezhettek örök nyugalomra. Elég nehéz azonosítani a kínai szakemberek számára, hogy kiket temettek el a sírban. Egyrészt azért, mert a sírokat kifosztották, így nagyon kevés leletanyag maradt meg, másrészt nincs olyan írásos anyag, amelyben megemlítenék az eltemetettek neveit és rangjait. Szerencsére a kínai évkönyvek beszámolnak a térség történetéről, és abból kiderül, hogy a Kr. e. 2. század végén nagy harcok folytak a terület birtoklásáért. Míg korábban a szkíták (szakák), majd a hunok uralták a térséget, a Selyemút mentén ebben a korban ugyan megjelentek a kínaiak is, de ők egyrészt nem nagy számban telepedtek meg, másrészt nem tudtak tartós uralmat kiépíteni. Így hosszú ideig hun, kusán, majd megint hun (fehér-hun) uralom következett. A Kr. u. 6. századtól pedig a hun utód kék türkök fogták össze a térség lovas népeit.

Azonosítás szükséges

A szakemberek azt találták, hogy sírokba nemcsak egyszer helyeztek el halottakat, hanem többször is temettek oda embereket. Néhányban több mint tíz fő is volt, ennek okát a szakemberek máig kutatják. Arra, hogy kik használták a temetőt, majd alapos antropológiai és DNS kutatás tud majd választ adni. A térségben kiadott érméken, illetve a korabeli képi ábrázolásokon eddig szakállas, sztyeppei arcok tűnnek fel, tehát valószínűleg, az ő rokonaikat találják meg a sírokban is.

Forrás: Alfahir.hu

Szeretettel fogadom az olvasóim látogatását továbbra is,

és üdvözlöm a magyarokat mindenhol e világon, Németországbol.( Elnézest a helyesírást, de nem voltam Magyar Iskolába, csak Németbe)

Az 1magyarember

Advertisements

Über 1magyarember fehér hunmagyar(Árpád, István)

Hazádnak rendületlenûl Légy híve, oh magyar; Bölcsõd az s majdan sírod is, mely ápol s eltakar.Ich bin magyarisch-germanischer Hunne, Geboren in Ungarn,einen Teil der Kindheit dort verbracht, ich kam in der Zeit des Kommunismus nach Deutschland,auch aus politischen Gründen,da ich deutsche ebenso wie ungarische Wurzeln habe(die Großeltern waren deutsche(Thüringen) Sieldler in Ungarn, da lag es am nächsten nach Deutschland(die 2. Heimat) zu kommen ,als von den Kommies verfolgte deutschstämmige wurden wir zu politischen Flüchtlingen da mein Opa Soldat im 2.WK gegen die jüdischen Bolshevisten war. Ich bin begeisterter Karpfenangler und mein Beruf ist Fahrradmechaniker, ich bin politisch interessiert und lasse mich nicht gerne von Leuten wie George Soros(aka Swarc György)und seinen Schergen verarschen.Ich habe eine,nein sogar 2 nationale Identitäten:Die ungarische sowie die deutsche.Da können die die Antifa Chaoten so oft,Fuck your national Identity grölen,wie sie wollen.Damit erreichen sie bei mir höchstens das Gegenteil.
Dieser Beitrag wurde unter Magyarország(Ungarn) abgelegt und mit , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Ich freue mich auf eure Meinungen.../Várom a megjegyzéseket.../Feel free to leave a comment

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s