Magyar Rock- Zenne Párt 4, ungarische Rock- Musik Part 4

Sziasztok drága olvasóim, itt szeretnék még egy kis Magyar(r)ock Zenét kinálni, gondolom bisztos sokan ismerik.

 

Road

A Road egy magyar domoszlói rock/metal zenekar, mely jelenleg négy tagot számlál.

Download

A zenekar már 2003-ban együtt zenélt, akkor még Erik helyén az előző dobossal. Az első lemez, a Nem kell más januári-februári felvételein még Tuboy dobolt, bár 2003 karácsonyán felmerültek benne az esetleges kilépés gondolatai, és ő, mint utódként, Erikre gondolt. Így az új dobos végül Szabó Erik lett. A zenekar mai felállása 2004-re állt össze. Utána eldöntötték, hogy kinek mi lesz a szerepe és nekiláttak dalokat készíteni. Saját elmondásuk szerint kompromisszumok nélkül alkották meg az első lemezüket, ami a Nem kell más címet kapta, szerintük elengedhetetlen egy-egy lemezhez, hogy minden tagnak tetsszen az összes albumon szereplő szám. Az albumot a Music Works adta ki. Összesen tizenkét dal szerepel a lemezen, saját erejükből kis költségvetésből hozták össze, barátaik segítségével egy klipet is készítettek a Nélküled című dalhoz. Még ez év őszén országos turnéra indultak.

 

Történelem3596

A Nem kell más turnéja alatt újabb dalokat írtak, és 2006-ban ki is adták második lemezüket, ami a Második harapás nevet kapta, az Edge Records gondozásában. A Parkplatz stúdióban rögzítették. Az album sokban hasonlít az elsőre, azonban már sokkal összetettebb és inkább metalnak nevezhető, mintsem rock and rollnak. Szintén tizenkét dal szerepel a lemezen, a Mahasz toplistája első negyvenébe még az első héten bekerült a lemez. Lóránt Demeter segítségével a Ne mondd című dalukhoz klipet is készítettek.Ezek után pedig koncertek tömkelege következett, majd 2007 decemberében elkészült az 1000 lépés című klip is, utána pedig ismételten fellépések és dalírások sora következett.

Így nem meglepő módon 2008 elején felvették harmadik lemezüket is az érdi Bakery Stúdióban, amit március óta meg is vásárolhatunk, és az Aranylemez címet viseli. Ismételten tizenkét dallal többet hallhattunk tőluk. Ezen évben elsőként nyitottak a Mahasz toplistáján és hosszú hetekig az első tíz közt szerepeltek. Az albumhoz két klipet készítettek, a Visszahárom-hoz és az Aki szabad-hoz. 2009-ben rajongóik legnagyobb örömére egy DVD-t is kiadtak, ami a Heves megye Lordjai címet viseli, a rengetek koncertfelvétel mellett a zenekar tagjainak mindennapi életét is szemlélteti.

Negyedik lemezük az Emberteremtő címet kapta, ami 2010-ben jelent meg, aminek sikere sajnos nem ért fel elődjeivel, viszont a Road továbbra is dolgozott, írt és koncertezett.

Következő lemezük 2013. március 11-én jelent meg, Tegyük fel néven, bemutatása a Barbara Negra Music Clubban volt, még a hivatalos megjelenés előtt, március 8-án, ahol a tagok dedikálták is azt a vendégeknek, a fellépés során aranylemezzé is nyilvánították az albumot. Nagyon sokszor elpróbálták a dalokat, hogy biztosan a lehető legjobbak legyenek, az album első dalát – Fojts meg a sötétben – a premier előtt néhány nappal – klippel együtt – bemutatták, ami nagy sikert aratott. Igazából két dalra gondoltak, hogy melyiket osszák meg elsőnek, a másik az Egyszer élünk volt, azért választották a másikat, hogy ehhez legyen idejük egy rendes klipet készíteni. A Fojts meg a sötétben klipje a stúdió hangulatát mutatja be. Az Egyszer élünk gerincét Imi találta ki, aztán Erikkel közösen összerakták a vázát, végül Goya tette hozzá a dúdolós részeket, legkésőbb két év múlva a klip is elkészül hozzá, ez természetesen az anyagiaktól függ. Sokáig úgy tűnt, hogy a Te vagy az egyetlen lesz a lemez címadója, de miután elkészítették a borítót a Tegyük fel… merült fel bennük, bár az is igaz, hogy ősszel még Az egyetlen-nek nevezték.

001roadne02

Az album hatodik dala a Road eddigi legsúlyosabb és komorabb száma (a maga nyolc percével), szövege az őket felháborító eseményekről szól, a dal lényege az, hogy nem számít, hogy ki miben hisz, vannak olyan pillanatok, amikor az ember arra gondol, hogy hol van az Isten, vagy miért éppen vele történik meg az adott dolog, mivel rengeteget hallani gyilkosságokról bekerült a számba fél percnyi híradó részlet, mert gyűlölik ha ilyen történik. Sőt a szövegből az is kiderül, hogy a halálbüntetés visszaállítása mellett állnak. Az album érdeklődése a várakozáson felüli. Tavasszal pedig turnéra indulnak.

 

 

 

Depresszió

 

 

 

 

Depresszió_0802A Depresszió egy magyar rock/metalegyüttes. A öttagú zenekar 1999 végén vált teljessé. A már egy ideje együtt zenélő három alapító taghoz (Halász Ferenc – ének/gitár, Nagy Dávid – dob, Reichert Roland – basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám, s ezzel már véglegesen megalakult a Depresszió. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Első nagylemezüket 2000 augusztusában rögzítették. Hét stúdióalbumot, egy EP-t és három DVD-t adtak ki ezidáig. 2014-ben az együttes bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó showelődöntőjébe Csak a zene című dalukkal.

 

depresszió rockbook 6Tagok

 

 

Előző tagok

  • Reichert Roland – basszusgitár

Diszkográfia

Stúdióalbumok

Koncertalbumok

Válogatás albumok

Kislemezek

Demó albumok

Videók

 

Danke und liebe Grüße aus dem beschaulichen Schwabenländle. Sorry mehr darf ich nicht verraten.

Köszi és sziasztok németböl(Swábország).Bocs, de többet nem árulhatok el…

Az 1magyarember

Advertisements

Über 1magyarember fehér hunmagyar(Árpád, István)

Hazádnak rendületlenûl Légy híve, oh magyar; Bölcsõd az s majdan sírod is, mely ápol s eltakar.Ich bin magyarisch-germanischer Hunne, Geboren in Ungarn,einen Teil der Kindheit dort verbracht, ich kam in der Zeit des Kommunismus nach Deutschland,auch aus politischen Gründen,da ich deutsche ebenso wie ungarische Wurzeln habe(die Großeltern waren deutsche(Thüringen) Sieldler in Ungarn, da lag es am nächsten nach Deutschland(die 2. Heimat) zu kommen ,als von den Kommies verfolgte deutschstämmige wurden wir zu politischen Flüchtlingen da mein Opa Soldat im 2.WK gegen die jüdischen Bolshevisten war. Ich bin begeisterter Karpfenangler und mein Beruf ist Fahrradmechaniker, ich bin politisch interessiert und lasse mich nicht gerne von Leuten wie George Soros(aka Swarc György)und seinen Schergen verarschen.Ich habe eine,nein sogar 2 nationale Identitäten:Die ungarische sowie die deutsche.Da können die die Antifa Chaoten so oft,Fuck your national Identity grölen,wie sie wollen.Damit erreichen sie bei mir höchstens das Gegenteil.
Dieser Beitrag wurde unter Magyarország(Ungarn), Musik abgelegt und mit , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Ich freue mich auf eure Meinungen.../Várom a megjegyzéseket.../Feel free to leave a comment

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s