Rongyos Hősök – A Rongyos Gárda

Versailles, Nagy – Trianon, 1920. Június 4. Minden hazaszerető magyar számára az ország kivégzésének a napja volt, ez a nap. A magyarság reménytelenül összetört szívek országa lett.
Ebben a nagy letargiában fogott fegyvert, a már korábban – egyes források szerint, 1919. április 18 –án a Héjjas birtokon – megalakult Rongyos Gárda. Vezetőik Prónay Pál és Héjjas Iván többszörösen kitüntetett bátor katona.

A gárda kisszámú frontot járt tisztekből, katonákból, szegény napszámosokból és a székely hadosztály maradványaiból tevődött össze. Prónay és Héjjas vezetésével lesújtottak  a megszálló románokra. Fegyvert fogtak és megvédték a Lajta – vidéket,- a mai Burgenlandot (ami azelőtt sohasem létezett)- és kikiáltották a Lajtabánságot (1921. október 4. és november 5. között). Nagyon keveset, mondhatni semmit nem írnak a történelemkönyvek, és nem beszélnek arról , hogy az 1921-es soproni népszavazást, nem a politikai vezetők csikarták ki, hanem néhány száz önkéntes harcos, a „rongyosok serege”.Ők állták útját az osztrák reguláris hadseregnek, hogy ne tudják birtokba venni a trianoni „kivégzésben” nekik osztott nyugati területeket.

Az, hogy Sopront a Hűség Városának nevezhetjük, elsősorban nekik köszönhetjük, hogy hősies harcukkal 1921. augusztus 28 –án, és 1921. szeptember 8–án, az ÁGFALVI CSATÁK-ban kikényszeríttették a népszavazás lehetőségét, hogy aztán a hazáért rajongó soproni és Sopron környéki lakók letegyék hitüket Mária Szent Országa mellett.

Később 1938. (április?)–ban Felvidéki revízió érdekében, ujjászerveződött a Rongyos gárda. A gárdisták gerilla akciókkal – katonai alakulatra csaptak le lesből, távíróvezetékeket vágtak el…- keltettek riadalmat. Az 1938. októberében kitört felvidéki szabadságharcot fegyveresen támogatták. Az első bécsi döntést (1938.nov.2.) követően megakadályozták, hogy a „hazatért” felvidéket a csehek teljesen kirabolják! A Rongyos Gárda tagjai nagy, mondhatni döntő szerepet vállaltak az 1939. január 6 – i Csehszlovák támadás ellen, amit Munkács megszerzésére irányult.

A Latorca hídján állították meg a Cseh hordát. Bár, a „rongyosok” nagyon gyengén voltak felfegyverezve, de a helyi lakosság és a rendőrség támogatásával, a páncélosok fedezete alatt ránk rontó  cseheket késztették megállásra.
Hivatalosan ugyan 1938. december elején a Rongyos gárdát megszüntették, de tagjai 1939. márciusáig, Kárpátalja visszacsatolásáig különböző akciókat hajtottak végre.

A háború után földalatti mozgalomként tovább működött a szovjet diktatúrában, de 1948. novemberében Tucsek vérbíró és a zsidó származású  Sárkány államügyész fegyveres összeesküvés vádjával 28 főt a vérbíróság elé citált. Öt igaz magyart, akik a hazáért, értünk, harcoltak halálra ítéltek! Örök mementóul álljon itt a nevük:

– Benko Antal
– Fodor Lajos
– Göder Pál
– Kovács András
– Az ötödik hazafi, mártír neve ismeretlen

A többi hősünket, 3 – 15 évig terjedő börtönnel sújtották. Azért, mert fegyvert fogtak a Dicső Magyar Honért!

Az utolsó parancsnokot, ki a Rongyos Gárdának szentelte életét 1957. augusztus 13- án végezte ki az azóta is őrjöngő, magyar és nemzetellenes hatalom. Francia Kiss Mihály volt az utolsó hírmondója, ennek a hazaszeretet teljes „rongyos korszaknak”.

Így mondhatjuk azt, hogy 1919. április 18-án a Héjjas birtokról indult mozgalom, 1957. augusztus 13–ig tartott.

„De, le nem zárult! Van még a magyarban annyi hit, szeretet a hazája iránt, hogy „visszatérjenek a Rongyos Hősök!“

Forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Szerettetel köszöntöm minden igaz Magyar Honfitársakat

Németországbol

Az 1magyarember

 

 

Advertisements

Über 1magyarember fehér hunmagyar(Árpád, István)

Hazádnak rendületlenûl Légy híve, oh magyar; Bölcsõd az s majdan sírod is, mely ápol s eltakar.Ich bin magyarisch-germanischer Hunne, Geboren in Ungarn,einen Teil der Kindheit dort verbracht, ich kam in der Zeit des Kommunismus nach Deutschland,auch aus politischen Gründen,da ich deutsche ebenso wie ungarische Wurzeln habe(die Großeltern waren deutsche(Thüringen) Sieldler in Ungarn, da lag es am nächsten nach Deutschland(die 2. Heimat) zu kommen ,als von den Kommies verfolgte deutschstämmige wurden wir zu politischen Flüchtlingen da mein Opa Soldat im 2.WK gegen die jüdischen Bolshevisten war. Ich bin begeisterter Karpfenangler und mein Beruf ist Fahrradmechaniker, ich bin politisch interessiert und lasse mich nicht gerne von Leuten wie George Soros(aka Swarc György)und seinen Schergen verarschen.Ich habe eine,nein sogar 2 nationale Identitäten:Die ungarische sowie die deutsche.Da können die die Antifa Chaoten so oft,Fuck your national Identity grölen,wie sie wollen.Damit erreichen sie bei mir höchstens das Gegenteil.
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein, Magyarország(Ungarn), No Mainstream Press abgelegt und mit , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Ich freue mich auf eure Meinungen.../Várom a megjegyzéseket.../Feel free to leave a comment

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s